DAGBOK FÖR OKTOBER 2007

HEM DAGBOK STAMTAVLA
Webbplatsen uppdaterades 12-12-06    
VIKT LÄNKAR GÄSTBOK
  RESULTAT  
     
DAGBOK November 2007
  DAGBOK Oktober 2007
  DAGBOK September 2007
  DAGBOK Augusti 2007
  DAGBOK Juli 2007
  DAGBOK Juni 2007
  DAGBOK Maj 2007
  DAGBOK April 2007
  DAGBOK Mars 2007
  DAGBOK Feb 2007
  DAGBOK sep2006-jan2007
   
  DAGBOK för 2009
  DAGBOK för 2008
  DAGBOK för 2007
071031

Galen Yazza!

   
071027 Första lydnadstävlingen!

Halv åtta kom Susanne och Kenzo med full bil, Gisela och Fox, samt Ulla och Lena som var våra maskotar dagen till ära. Det bar av mot Kramfors Brukshundklubb och där fanns också Yazzas kullbror Figo med matte Annika.

Yazza och jag fick start nr 15 av 15 hundar, det var rätt kallt med frost i backen, så det blev lite träning av läggande innan vi skulle in.

Plastliggande gick utmärkt med mycket störning, fåglar i sjön bredvid, får i hagen. Yazza låg fint och stilla.

Men när vi kom fram till vårat lydnads program så var Yazza okoncentrerad, och det är inte så konstigt när hon fick vänta så länge och är så ung. Så fritt följ gick hon riktigt dåligt, så dåligt har hon inte gjort tidigare. Läggande gjorde hon inte alls medan de andra momenten gjorde hon rätt så bra.

Fox och Gisela tog ett första pris på första tävlingen med 173,5, Figo och Annika fick sitt fjärde första pris.

Kenzo och Susanne fick ihop 117 poäng för Kenzo har inte riktigt fattat vad rutan är för något, utan gjorde ett sök istället.

Så här trött var Yazza efter tävlingen!

   
071023 Promenader i massor.

Tisdag och det betyder RTP promenad runt Höglandsjön med fika. Idag så blev det lydnadsträning på grusplanen vi Bussbyvallen. Yazza är duktig när jag tränar henne och det känns bra. Men det känns att hon är unghund för hon hittar på nya saker hon inte kan varje dag. Idag så var det ligg under gång som inte gick. Men jag lägger inte så stor vikt vid det. På eftermiddagen så kom Annika och Gillis hit upp till Själevad och vi gick nästan fram till Västeralnö fäbodar, en promenad på en och en halv timme. Hundarna busade, lekte och sprang runt. Så i kväll har det varit en Yazza som har sovit.

   
071022 Träning på Taiba med SSRKs Ö-vik:s avdelning.

Mycket bra och intensiv träning var det i kväll, mycket nyttigt med passivitet. Yazza gnäller gärna lite om hon får chansen när vi står stilla. Det värsta jag vet är hundar som gnäller, så det är bra att få träna sådant.

   
071020 Mitt på dagen så la jag Yazzas tredje viltspår uppe vid sandgropen på Åsberget. Spåret fick ligga i ca fyra timmar och det regnade under tiden, så det var inte så lätt. Yazza var mycket hugget när jag tog ut henne ifrån bilen och visste nog var det var för något på gång. Hon spårade mina fotspår fram till spåret och när hon började spåra tog hon upp spåret mycket bra och gick sakta fram, tappade bort det och kände ganska snabbt att det inte var rätt och slog runt och letade efter spåret och fann det. Hon jobbade mycket bra. När vi kom fram till klöven så blev hon så glad.
   
071019 Fågelträning för första gången på riktigt.

 

   
071017 Efter jag lämnat Tobias på dagis gick jag ett litet viltspår åt Yazza. När det legat i två timmar bar det av mot skogen och Yazza funderade nog vad vi skulle göra här eftersom vi aldrig gått där förut. Vi gick en tur i skogen först och sedan visade jag henne början på spåret. Hon gick sakta och säkert och slog några gånger men tog upp spåret bra. När hon kom fram till klöven blev hon lite fundersam om det verkligen var klart. Men när jag drog klöven fram och tillbaka så blev hon lycklig och valpig.

Sedan bar det av mot Domsjö och till Carina för uppvaktning på hennes födelsedag, samt att få lite skvaller om Pyttans parningsresa, för jag hade inte träffat henne sedan hon kom hem. Det blev en mycket trevlig stund med massor av fika och tårta. Tack så mycket! Tyvärr så gick tiden så fort, för Tobias skulle hämtas på dagis så då bar det av hemåt.

På kvällen var det träning på Hundtorpet, idag så kom Eliska, Fox, Easy, Kenzo, Kaizer med mattar. Susanne dirigerade runt oss i ettan och det gick oväntat bra, hoppas det håller i sig. Idag så var det bara ligg som hon inte riktigt förstod, det är nytt moment varje dag. Hoppas att hon snart har tagit sig igenom alla moment och kan alla samtidigt.

   
071015

Yazza funderar på vad vi gör ute när vi kapar älg klövar.

Foto Tobias

   
071014 Idag så fick vi tre stycken älgkalv klövar av Jens-Peder. Tack så mycket, nu skall det bli träning av!
   
071011
   
071009 Liten kennelträff blev det idag på RTP:s tisdags promenad runt Höglandsjön.

Fox, Easy, Yazza, Bond, Kaizer, Kenzo

Hela gänget promenerar..

 

   
071007 Utställning i Sundsvall. Susanne med Kenzo och Lena som hade med sig Ask kom till oss vid halv sju. När vi kom fram så var det nästan vår tur på en gång. Tyvärr så var Yazza mycket päls lös idag så domaren tyckte inte om henne idag. Se kritiken under resultat.

Yazzas halvbror Easy gick det mycket bra för idag, han blev BIR och fick ett CACIB! Grattis Easy!

   
071004   

Idag så var Yazza, Kenzo, Susanne och jag till Varpsjö för att hälsa på Yazzas kullbror Figo, jämthunden Bork och matte Annika. Vi funderade på vägen upp hur man kan bo sådär in i urskogen. Men när vi kom fram så förstår vi, det var helt underbart vackert runt omkring huset och huset var, ja det går inte att beskriva.

Sedan gjorde det inte bättre att få komma hem till dig Annika för du är lika underbar. Tack för fika, mat och fika, samt träning som verkligen behövdes.