Tillbaka till Hemsidan Karin Kanin

 

Tobias första år Tobias 1 år Tobias 1 1/2 år
     
Vikt och längdtabell Tobias 2år Tobias 2 1/2 år
     
  Tobias 3 år Tobias 3 1/2 år
     
  Tobias 4 år Tobias 4 1/2 år
     
  Tobias 5 år Tobias 6 år och framåt!

 

Tobias

 
  1  1/2 år  

 

Webbplatsen uppdaterades 12-12-07

 

 
27 mars 2007

Här kommer lite av vad som hänt från att Tobias fyllde 1 1/2 år och framåt;

070923  

Storasyster Emelie fyllde år den 16 september, men då var hon och Thomas på Kreta. Men idag så såg vi till att hon blev firad.

070922

Tobias tycker att Carinas senaste tillskott Dremie är en underbar sak.

070920

Tobias och kusin Victor hos fars faster Kerstin på hennes födelsedag.

070917

När vi skulle åka hem ifrån Solberg så regnade det, men varken Tobias eller Yazza tyckte att regnet gjorde något. De tyckte att det var lika roligt ute idag som de andra dagarna.

070916

Det är så hörligt att springa efter vägen i Solberg.

 

Tobias och Yazza leker med traktorn.

Lingonplockning!

070915

Besök i Solberg hos Mormor och Morfar, Tobias och mamma är ute och kollar på mormor små troll. Sedan kollar Yazza och Tobias i klämmorna i köket.

070913  

Tobias på besök hos "flickvännen" Zaga och testar deras hoppmatt och sedan Zagas dyna på golvet för att se att den är bra för Zaga.

070911 Patrik och Tobias åkte iväg till dagis för inskolning även idag,
070910

Tobias var på inskolning för första gången på dagis idag. Han var lite blyg först men efter en stund så var han varm i kläderna och lekte med alla sakerna. Patrik och jag var med han denna första dag.

På eftermiddagen så åkte vi ner till Tobias farfar och farmor.

070905 Tobias har varit förkyld sedan i måndags och idag var han mycket trött och gnällig, inte alls så go och glad som han brukar vara.
070904
070831 En tur på stan idag och sedan till badhuset, premiär för mamma och pappa med Tobias. Tobias har varit flera ggr med mormor och morfar på badhuset. Tobias älskar att bada och han har inte någon respekt för vattnet utan bara njuter av det.

 

På kvällen åkte vi till Tobias morbror och uppvaktade han på hans 27 års dag.

Där fick vi Tacos, tårta och kladdkaka mycket gott!

070830 På promenaden idag så steg en helikopter upp, ungefär som att den hade varit på fika. Vi gick upp därifrån den hade åkt för att se efter vad som hade hänt och då kom helikoptern tillbaka och landade på en liten lägda utanför ett hus och ut kom några barn som såg mycket glada ut. Tobias om sov när helikoptern landade vaknade med ett leende och resten av dagen så talade han mycket om helikoptern.
070821 Fortfarande trött och hängig fast lite mindre feber idag. På eftermiddagen så kom mormor och morfar för att äta och sedan fick Tobias åka med till Solberg. Eftersom pappa jobbar denna veckan och mamma skall åka på husmors semester till Fiskebäckskil med Susanne.
070820 Hög feber och mycket gnällig idag. Orkade inte leka mycket, utan kom och ville kramas och hållas om. Längtade mycket efter pappa som jobbade idag. Var lycklig när pappa äntligen kom hem.
070811  

I Solberg så gick vi en bit på "damm vägen" och där hittade vi blåbär som Tobias tycker mycket om. Även Yazza fick smaka, Tobias tycker att det är mycket viktigt att det är rättvist mellan han och Yazza.

070810 Första eller egentligen andra besöket på Nolia mässan fast förra gången så låg Tobias i magen. När vi kom in på området så var det traktorer som vi såg och Tobias blev mycket glad. Han fick springa omkring och kolla på de, Vickan och jag höll jämn takt med han.

 Efter mycket kollande så satte vi oss i utkanten av området och fikade lite så vi skulle orka med att gå in på området. När vi kom till andra änden för att kolla in hundfoder så ringde Patrik och sa att han också anlänt till Nolia. Det blev en hel dag där och Tobias var mycket duktig på att sitta i vagnen fast ibland så fick han gå själv och kolla på olika saker.

På kvällen åkte vi, (Tobias, Vickan, Yazza och Karin) upp till Solberg till Mormor och Morfars Stuga. När vi kom upp så fick de stora äta krabba och jag fick mormors risgrynspudding.

070808 Det börjar bli en vana att åka och bada. Tobias älskar att bada, idag så åkte vi till Mosjön som vi hade tänkt igår. Idag var det ännu varmare och skönare för min och Susannes nackar. Jag tom var lite i vattnet och badade Tobias idag. Det märkes idag att Tobias hade badat några dagar för han var mycket tuffar idag och gick en bra bit längre ut, så att vattnet nådde till magen. En gång så ramlade han när han var lite längre ut och kom under vattnet men det var inga problem när jag lyfte upp han på bena igen. Han fortsatte att leka som om inget hade hänt.

 

070807 En till dag med massor av värme, vi tänkte ta oss till en sjö norr om staden, men i sista minuten så blev det ändrade planer och en tur till havet idag med. Sussi ringde Susanne och kände att hon ville ha lite sällskap och tack för det Sussi. Vilken trevlig dag och underbart ställe vi kom till. Tobias tyckte att det var toppen att få poa omkring ensam på stranden och i vattenbrynet. I mellan åt så fick han bada ute på det djupa med Emma och Vickan.

070806 Idag så var i på Nyänget, Tobias, Vickan och Karin. Susanne och Emma kom efter ett tag och gjorde oss sällskap. Äntligen så blev det varmt igen så att det gick att bada i havet. Tobias badade mest hela tiden med Vickan och Emma, som var så duktiga med han.

Vickan och Tobias delade en glass, som tack för glassen fick Vickan en puss

 

070804

Tobias fick åka pappas jobb bil idag till Bispgården och Paviljongen för att lämna Aftonbladet till alla som skulle se på Diggeloo. På vägen hem så stannade Patrik i Sollefteå på Statoil för att äta lite och prata skoter, och då kom hela Diggeloo gänget för att äta också, så det blev en liten pratstund med bla Lasse Berghagen, Linda Bengtsing, Lotta Engberg.

070727 Semester till Lycksele den 26 och 27 juli.

Se mera under Lyckseledjurpark

070726
070722 Nu har Tobias varit febrig, hostig och snuvig ett bra tag. Först så hade han bara feber ett tag men sedan i förrgår så har han haft tjock grön snuva också, och det känns mycket bättre att han är riktigt förkyld och inte bara hög feber.

När Tobias gick ut idag så gick han direkt ner till sandlådan och var där länge sedan gick han en bit upp mot framsidan där jag och Patrik höll på att fixa med häcken. Tobias ropade mamma och jag svarade och han gick ner till sandlådan igen.

070721  

Idag så invigde Tobias sin sandlåda, mycket roligt och spännande tyckte han.

 

 

070716

Idag så fyller min storasyster Viktoria år och hon hade beställt jordgubbar med glass till tårta och jag tyckte att hon gjorde ett mycket gott val.

070710
070705
070704
070703  

Årets besök på Linlyckan och i år blev det när det var visning av linberedning. Både mormor och mamma köpte tvättlinor av linrep. Sedan blev det gått fika ifrån Linlyckans café

070627

Kusin Victor blir 3 år idag! Kalas och massor av presenter samt fika. Plus alla roliga födelsedags firare som kom för att gratta Victor.

070624
070622 Midsommar afton, var vi hos Kusin Victor i hans stuga på Kvissla. Mitt på dagen så åkte vi båt över till Norrbyskär för dans kring midsommarstången och lunch ätning.         

               Victor, Tobias och Yazza redo för båtfärd         Victor och Tobias på väg till Midsommar stången

När vi kom fram till Museet där vi skulle vara så var mormor och morfar där också. Fast vi saknade Jonas och Johanna i år. Sedan bar det av till Kvissla igen där det blev kaffe och Ingas goda Tårta.

Det var inte så varmt i vattnet med syster Viktoria skulle bad i alla fall och när hon klev upp så skar hon sig mellan lilltån och nästa tån så det blev till att sy lite där i mellan. På kvällen så åt vi mat och hade det skönt.

 

Jag badade flera ggr i Victors lilla pool och njöt av fulla drag.

 

070621

Hur smakar en rödklöver??

070608

Idag så tog storasyster Stefanie studenten!

070603
070531 Idag så tog Tobias sig en utflyt till andra sidan vägen och spatserade på trottoaren som han alltid gjorde så. Som tur var så var det helt bilfritt och lugnt när jag upptänkte var han var någonstans. Med hjärtat i halsgropen så stormade jag över och fick hem han.
070530 Idag så kom Gudmor Maria och hälsade på hos oss. Tobias hade lagt sig i vagnen och var nästan på väg att somna när Maria kom och det gick inte att sova trots att vi båda förökte få han att sova. Så Tobias fick komma in till oss och fika med oss och han åt havrekex för ett helt år. Till Tobias glädje så fick han en mycket fin traktor, han som älskar trakorer.
070517

Idag har vi varit på Gökotta på Åsberget. För mig och Vickan är det tradition att gå på Gökotta men för Tobias var det första gången idag. När vi kom fram så satt Tobias i Vickans knä en lång stund sedan så gick han runt omkring men inte så långt bort ändå och så fort det var stora nivåskillnader så stannade han och vände sig om. Han gick runt och fikade också och var mycket nöjd. Tobias invigde sin lilla mini Kånken idag, han var så söt i den.

När vi kom hem så gungade Tobias lite medan vi grävde i rabarberlandet och Vickan plockade rabarber till årets andra paj.

 

070516 Som tur var Tobias feberfri idag och han fick då åka på badhuset på syrran Viktoria och mormor och morfar. Han var mycket nöjd och lycklig att få vara på badhuset igen.
070515 Idag så fick Tobias sin första Priolix spruta (Mässling, Röda hund och Påssjuka). Han fick den fast han hade 39 gr på morgonen. Läkaren tyckte att jag var skopig som kollade febern varje dag, när jag hade en sådan frisk och glad pojke med mig. Det var bara det att Tobias ögon hängde på halv stång och han var mycket lugn. Innan jag gick så frågade barnsjuksköterskan om jag var nöjd med svaret ifrån läkaren och då kunde jag inte låta bli att svara att jag är fortfarande orolig för min sons feber.
070514 Tobias sov från igår kväll halv tio till idag halv tolv på dagen sedan så sov han middag i tre timmar för att somna vid nio tiden igen. Han har haft 40 grader idag men ingen annan symtom. Det känns inte roligt när det är så här.
070512-070513 I helgen så har Tobias varit hos sin farmor men tyvärr så hade Tobias så hög feber i helgen så han har med sovit och suttit i farmors knä. Vi får hoppas att nästa gång mår Tobias mycket bättre och orkar vara ute och leka mm.
070511 '

Tobias hjälper till att kolla att garderoberna blir bra i sovrummet. Vi fick klartecken ifrån han.

070509

Idag så var vi på röntgen och kollade Tobias lungor. I väntrummet så fanns det många leksaker, bla en traktor som hade tappat däcken och det var inte bra tyckte Tobias. Men när pappa lagat den så kunde han leka med de andra leksakerna.

070507

Idag så var vi på barn mottagningen för att få svar på proverna vi tog för ett par veckor sedan. Vi fick till svar att det fanns inte något som var fel några av proverna var lite låga men de var inom det normala. Så vi skall tillbaka i november för att se om Tobias fortfarande har feber nästan jämnt.

Vid ingången till sjukhuset stod en traktor och dagen var räddad för Tobias...

070506

Men vad gör du syrran kom ner ifrån körsbärsträdet, mamma hjälp hon ner..

Vickan visade att körsbärsträdet är mycket bra att klättra i, något som Tobias tyckte var mycket tokigt och konstigt. Han var mycket glad när hon kom ner.

Att få åka gräsklippare är roligt. Vickan, Tobias och jag hade varit ute i drygt två timmar och Tobias hade inte tittat åt gräsklipparen men när pappa Patrik kom hem så klättrade han upp för slänten och pekade på gräsklipparen och ville åka på en gång med den, något som han också fick och var mycket lycklig över.

070503 Idag så har Tobias varit med sin morfar och mormor på badhuset, det är ett ställe som han gillar skarpt. Att få plasta i vatten och åka rutschkana är så roligt. Efter lunch och middagssömn så fick tog de han till en lekpark där han fick gunga och leka i sandlådan.
070502

Rutschkanan kan användas till mycket bla att sitta på och kolla in mammas gamla telefon.

070419

Tobias var för första gången och hälsade på hos Storasyster Emelie och fick sitta i hennes knä. Han kollad även in "katten" som fanns hos Emelie tillfälligt eftersom hon var snäll och var jourhem för Djurskyddet i Ö-vik. Undra vad det var för katt med dessa ögon.

  

När vi skulle gå så fick Emelie en puss och Tobias ville bära sin ryggsäck själv på ryggen fast den är alldeles för stor.

070416

Idag var i och tog prover på Tobias, han var helt lugn och kollade in vad sköterskorna skulle göra och de grävde i ena armen och sedan i andra utan att hitta något blodkärl och sedan tillbaka till första armen och där hittade de blod till sex rör. Så nu är de på odling och den sjunde maj så skall vi få svar.

Efter besöket på barn så gick vi till Lundbergs bageri och där fick vi se en sliten men glad Modo hockey spelare Matias Timmander. Vad Tobias gör för gimage vet jag inte, men brödet åt han upp med glädje.

När vi fått lite i våra magar så besökte vi lekplatsen i stan för första gången. Det var ett mycket roligt ställe tyckte Tobias med spännande saker och många barn i hans storlek.

 

070414

Idag har det varit mycket varmt för att ha varit i April månad, så vi satt ute och åt mat för första gången i år på altan. Vid kaffet så kom Tobias farfar och farmor och hälsade på.

070413 Idag har Tobias varit har läkaren på barn på sjukhuset. I morse så försökte vi ta en urinprov och det gick så där men lite fick i en glasburk i alla fall. Sedan bar det av mot barnmottagningen. I väntrummet så fanns det en mycket fin leksaks bil som Tobias blev mycket förtjust i.

  

Vi fick sedan träffa läkaren och han frågade och kollade upp Tobias mycket noga. Han hittade inte fel på Tobias, urinprovet var bra så på måndag skall vi tillbaka till barn för mera provtagning. Sedan skulle läkaren skicka remiss till röntgen för lungröntgen av Tobias också. Det kändes som vi äntligen blev tagna på allvar, vilket var mycket skönt.

 

070411  

En tur på IKEA blev det också, där mamma och pappa handlade nya garderober, soffa mm.

 

 

Idag så har vi varit i Sundsvall och hälsat på Tobias Tremänning Anton. Tobias tyckte att det var ett paradis som han kom till, det fanns massor av bilar. Polis och brandbilar i massor och då låter ju så härligt tycker Tobias och härmar de.

070410

Först så tyckte Tobias att Gillis var lite stor, men efter ett tag så var det mycket spännande med två hundar som busade runt Tobias. Så Tobias körde bilen runt omkring hundarna.

070408

Att hjälpa pappa och lasta skotern är spännande och roligt. Mormor och Morfar hade mycket bra bord att köra bil på.

070407

Vi var ute och gick varje dag i Solberg och Tobias fick åka på mammas gamla bob. Även mormor prövade på att åka, som morfar fick jobba hårt, men han ser inte allt för ledsen ut för det. Det var paus ute och då blev det apelsin, som smakade helt utmärkt. Men så fort Tobias hörde någon skoter så klev han av för att kolla ordentligt om det inte var pappa som kom, så han gick en bar bit ibland.

Tobias blev så glad när pappa kom med skotern och han fick åka en bit.

070406

För att få eld i spisen måste man blåsa, det går nog att få igång en eld fast det inte brinner alls.

 

Pumpen är väldigt spännande... och måste kollas varje gång den låter.

 

Påsken 2007 Glad Påsk

Mamma märker nog inte om jag tar kycklingen ifrån Yazza...

Årets Påskkort

070405 Kontakt med barn på sjukhuset och hon höll med att det inte kändes bra att Tobias haft feber i princip hela tiden sedan jul. Så fredagen den 13 april så får vi komma för en undersökning av han. Å, vad jag blev glad! att någon kände som jag att det inte kan vara bra att bara ha feber så länge.

Att äta smör med hela ansiktet är Tobias bra på!

 

070402 Vi fick tid idag hos en läkare på vår Vårdcentral för att kolla varför Tobias har feber hela tiden. Men läkaren tyckte att det var inte konstigt att han hade feber för att man skulle ha 120 st förkylningar innan man fyllde 6 år och dess förkylningar kunde komma på en och samma gång. Men Tobias var inte snuvig, fel på halsen, öronen  eller lungorna. Men jag tycker fortfarande att det inte känns bra att han har feber och inga andra symtom.
070401 Idag var jag hos farmor och farfar och hälsade på.

Vad har du för något i muggen farmor undrade Tobias?

070430

Det känns tryckt att hålla Emmas hand när vi åker till Umeå.

 

Idag så fick Tobias låna en rusch kanna av Susanne, han åkte en massa gånger och var så lycklig.

070329

Att diska är mycket roligt och det blir mycket blött överallt.

070327 Idag är Tobias 1 1/2 år!

Ingen feber idag på morgonen, det var 36,5 helt normalt, vilken 1 1/2 års början. Hoppas att det vänder nu, håll tummarna!

Vi var och hälsade på Gudmor som var på Örnens Natures Center och pratade, sedan efter Tobias hade fått i sig lite mat och skulle gå och sova blev han så här glad.

 

 

Ikväll fick Tobias åka till Farmor och Farfar för att få rå om dem och sova över .