Tillbaka till Recept                                                             

 

 

Grekisk Pytt

 

     

Marinad till fläskfilé

1 1/2 dl Olja

3-4  hackade vitlöks klyftor

1 ½ tsk sambal olek

2 msk soja

 

1 Fläskfilé ca 400 gr

 

Fläskfilén skäres  i bitar och lägges ner i marinaden och låt den ligga är i ca 8 timmar

 

8-10 Potatis

2 st Paprika en Röd och en Gul

1 Rödlök

3-4 Tomater

Fetaost ett pakt

 

Klyfta potatisen för att kokas i 10 min och lägg sedan det i långpannan.

Strö ev lite salt över potatisen

 

Klyfta rödlök

Skiva tomaterna och paprikan

Lägg på filerna plus marinaden

Smula fetaost över fyllningen

 

Grädda i ugn i 30-60 min i 200 gr

 

 

Servera en sås på Yougurt med limesaft och ska samt lite honung till rätten.