Glutenfria & Mjölkfria Havrekex
375 gr havregryn
1/2 liter havremjölk
1/2 dl vatten
1,25 dl socker
1 1/4 dl havrekli
75 gr smält mjölkfritt margarin
37 gr hjorthornssalt
200 gr bovetemjöl eller en blandning av Rismjöl, Fullkornsrismjöl, Quina mjöl, Teffmjöl
20 gr psylliumfröskal
Strö socker över havregrynen, vatten och havremjölk. Låt blandningen ligga och svälla en natt. Hjorthornssaltet blandas med bovetemjöl och havrekli och psyllumfröskal. Tillsätt det smälta margarinet och mjölblandningen i havregrynsblandningen. Rör om väl och låt vila i 2 timmar. Baka ut degen tunt och ta ut runda kex med en halv kilos kaffeburk (tupperware 1 liters multikannan delbara lock är utmärkt) Först kavlas kexen med en vanlig kavle och sedan naggar man kexen för att få de tunnare. Gräddas i väl uppvärmd vedugn eller i 225 gr några minuter.
Lycka till !!!!