Tillbaka till recept

 

 

Blåbärs muffins

 

 

 

 

Det här behövs till 6 stora eller 10 mindre muffins:
125 g smör
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
1 1/4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 1/4 dl filmjölk
2 dl blåbär (100 g) + 1/4 dl vetemjöl
1/2 sats vaniljströssel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
4. Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
5. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i
    äggblandningen.
6. Blanda bären med vetemjöl och rör ned dem försiktigt i smeten
    bara så att allt blandas. Fördela smeten i formarna nästan upp till
    formkanten. Strö över vaniljströssel.
7. Grädda mitt i ugnen 25-30 min för stora muffins och något kortare
    tid för mindre. Känn med sticka. Om bären är frysta kan det
    förlänga tiden något.

Vaniljströssel

Blanda 3/4 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 1/2  msk vaniljsocker och 30 g smält smör.