Tillbaka till Recept 

 

 

Blåbärsbullar

ca 25 bullar

25 gr jäst

2,5 dl kall mjölk

1/4 tsk salt

1/2 dl socker

ca 7 dl vetemjöl

85 gr rumsvarmt smör

Fyllning

40 gr rumsvarmt smör

50 gr riven mandelmassa

1 dl blåbär

1/2 dl blåbärssopps pulver.

 

Smula jästen i en skål och rör ut men lite mjölk. Tillsätt salt, socker och hälften av vetemjölet. Tillsätt sedan smöret i små klickar och resten av mjölet tills att degen släpper ifrån bunken. Låt degen gå i assistenten i ca 10 min. Degen skall nu jäsa i minst en timma men gärna två.

Blanda samman smöret och mandelmassan samt mosa blåbären och blanda mer pulvret i blåbären.

Kavla ut degen till en rektangel 20 x 50 cm och bred på mandelmassa blandningen och sedan blåbärsblandningen på degen.

Vik degen dubbel från långsidan. Skär i remsor. Tvinna och forma till snurror. Lägg snurrorna på en plåt och låt dessa jäsa i 30-40 min. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min i 225-250 gr.

Innan du äter bullana så pensla på smält smör och doppa de i socker.