Tillbaka till Recept                                                             

 

 

Karins Müsli

1 dl Hasselnötter

1 dl Sötmandel

2 dl råg gryn

2 dl havregryn grova

3 msk smör

1 msk honung

1/2 dl pumpa frö

1/2 dl solrosfrön

1 dl krossade linfrön

1 dl vetegroddar

1 dl kruska kli

1 dl goja bär

ev 1 msk krossad kardemumma

 

Hacka nötter och mandel och stek de lätt i en gjutjärns panna. Lägg i grynen och smöret och låt allt få lite färg. Dra av stek pannan i och rör i honungen. Rör allt en stund så att det inte bränner fast i botten. Låt allt svalna och tillsätt de övriga ingredienserna.

 

Alternativt; 1 msk flytande honung, 2 msk rapsolja och 1 dl ljummet vatten blandas och rör ner i blandningen men ta inte med smöret. Ställ in i en ugn på 225 gr och rör om var sjunde minut tills müslin har fått färg.

 

Lycka till!