Glutenfria Müsli
1 dl Hasselnötter
1 dl Sötmandel
2 dl Boveteflingor
2 dl havregryn glutenfria
3 msk smör
1 msk honung
1/2 dl pumpa frö
1/2 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl Havrekli
1 dl goja bär
ev 1 msk krossad kardemumma
Hacka nötter och mandel och stek de lätt i en gjutjärns panna. Lägg i grynen och smöret och låt allt få lite färg. Dra av stek pannan i och rör i honungen. Rör allt en stund så att det inte bränner fast i botten. Låt allt svalna och tillsätt de övriga ingredienserna.
Alternativt; 1 msk flytande honung, 2 msk rapsolja och 1 dl ljummet vatten blandas och rör ner i blandningen men ta inte med smöret. Ställ in i en ugn på 225 gr och rör om var sjunde minut tills müslin har fått färg.
Lycka till!