Fudgetårta
150 gr smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl maizena
2 msk rismjöl
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk Xanthan gum
1 msk kallt kaffe
Sätt ugnen på 175 gr, smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och sockret.
Tillsätt de torra varorna. Blanda i kaffe och det smälta smöret.
Häll i smeten i en springform och grädda i 20 min. Låt kakan svalna.
Topping/Fudge;
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 msk sirap
100 gr mörk choklad
75 gr smör
Blanda vispgrädde, socker, sirap i en kastrull. Låt det koka i några minuter så smeten blir bland ch tjock och ta av från plattan. Rör ner smöret.
Häll smeten på kakan och låt kakan svalna.